Schrijf je Levenskunstdagboek

1. Wanneer start het jaartraject?

Je kunt op elk moment beginnen met het jaartraject. Er is geen vaste begin - en einddatum. Als je start begin je met de kaart die die week centraal staat.

 

2. Welke meerwaarde heeft het jaartraject? Wat voegt het traject extra toe of wat is het verschil met als je zelf de kaarten pakt en de vragen beantwoordt / iets schrijft over de beeldhaiku of het ene themawoord?

  • Je krijgt elke week een aantal inspirerende teksten/ citaten rondom het thema te zien op de site om je te ondersteunen bij het schrijven.
  • Op de site heb je toegang tot schrijftips en andere suggesties om je levenskunstdagboek te schrijven.
  • Er is een weblog om met de andere deelnemers uit te wisselen.
  • Je krijgt van mij elke zaterdag een persoonlijk inspiratie-mail.
  • Je kunt mij altijd mailen met je vragen.
  • Bovendien geeft het feit dat je je opgeeft voor een jaar, je een bedding om verder te schrijven. Het is de vorm die je stimuleert om door te gaan.

 

3. Wanneer staat het nieuwe thema op de site?

Elke zaterdag staat er een nieuw thema op de site.

 

4. Wat moet ik doen als ik een week of een paar weken weg ben?

Je kunt het thema van die week uitprinten en op jouw tijd gebruiken. Ook staan de laatste twee thema's op de site, zodat je altijd achteraf kunt zien welke thema's je "gemist" hebt en die kun je dan alsnog uitprinten en er over schrijven.
Als je langer dan twee weken weg bent en je toch wilt schrijven, kun je me mailen en dan stuur ik je de thema's alsnog toe.


5. Kan ik het levenskunstdagboek cadeau geven?
Ja, natuurlijk. Wat een mooi idee om iemand om wie je geeft dit cadeau te doen. Je geeft iemand hiermee een jaar lang inspiratie.


6. Kan ik het levenskunstspel ook apart kopen?
Ja, je kunt via de webwinkel: www.ankyfloris.com het spel bestellen. Het wordt je dan per ommegaande toegestuurd.


7. Hoeveel tijd moet ik besteden aan het schrijven?
De tijd die je eraan wilt besteden is helemaal aan jezelf. Je kunt er elke week een uur aan besteden, maar ook een paar zinnen schrijven kan al voldoende zijn om je te inspireren.


8. Ik wil eigenlijk alleen maar kijken. Mag dit of mis ik dan de werking?
Ik heb gemerkt dat ook het lezen van de citaten en het bekijken van de inspirerende teksten/ filmpjes mijn week verlicht.

Natuurlijk kan dit! Je moet je eigen gevoel volgen en als je behoefte hebt om alleen te kijken, doe dit dan vooral. Neem wel de vraag goed in je op. Deze zal je dan vergezellen en je aandacht op mogelijkheden en kwaliteit van leven richten.
Schrijven maakt het wel zichtbaarder. Schrijven is een manier om je met jezelf en met je eigen wijsheid te verbinden. Dus ik zou je evengoed willen vragen om het te proberen. Vaak verras je jezelf en ontdek je dat je veel te schrijven hebt.


9. Ik wil me alvast opgeven, maar ik wil pas later beginnen. Kan dit?
Ja, dat is goed mogelijk. Je hoeft me dan alleen bij opgave de datum door te geven wanneer je wilt starten.


10. Ik laat het erbij zitten: Help. Heb je suggesties voor me om de draad weer op te kunnen pakken. Het lukt me niet om de rust te krijgen die ik nodig heb om te schrijven. In m'n hoofd weet hoe ik met behulp van je schrijftips de vicieuze cirkel kan doorbreken, maar gevoelsmatig krijg ik het - nog - niet voor elkaar.

Ten eerste begrijp ik heel goed dat het je zo vergaat. Sta jezelf ook toe om dit te begrijpen. Het is zo logisch dat een jaar lang schrijven over hobbels en langs omwegen gaat. Maar ik denk dat het daarbij erg belangrijk is dat je jezelf wel serieus neemt. Als je echt wilt schrijven, ga er dan voor. Je hoeft niet te wachten op momenten van rust!

Ten tweede heb ik een aantal suggesties voor je om je daarbij te ondersteunen.

  • Print het thema wekelijks uit en lees het alleen maar.
  • Leg je schrift klaar en een pen als uitnodiging / geheugensteuntje voor jezelf.
  • Neem kleine stapjes: Schrijf bv 1 minuut per dag en niet meer!
  • Bedenk dat je niets hoeft te presteren. Schrijf bijvoorbeeld liever in een oud schrift. Dit geeft vaak minder stress omdat je jezelf dan niet de boodschap geeft dat je iets moois moet schrijven.
  • Vraag jezelf eens af: waren er momenten dat het schrijven wel ging en dat je wel tijd nam om te schrijven? Waardoor kwam dit? Wat deed je toen anders?
  • Schrijf gewoon op wat je denkt. Ook dat je geen tijd hebt en dat je niet weet wat je moet schrijven...
  • Leg met andere woorden je lat niet te hoog.
  • Probeer eventueel een andere vorm uit: schrijf samen met iemand, schrijf bijvoorbeeld een brief(je) naar aanleiding van het thema, of maak een mindmap of een tekening...


11. Ik heb een specifieke vraag aan Anky, hoe kan ik haar bereiken?
Je kunt haar mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen: 06-43556699 . Anky verwelkomt je vragen en feedback. Aarzel niet om haar te mailen of te bellen.

Log in

Log hier in om je Levenskunstdagboek te schrijven